Problem med magen

Ledsen att jag är världens sämsta på att uppdatera bloggen. Livet kommer emellan. 😉

Den inplanerade höftoperationen blev inte av pga att lillan blev sämre igen (magen). Vi hade kontakt med sjukhuset dagarna innan, och kvällen innan bestämde narkosläkaren att ”nej, ingen operation”. Lillan måste vara så frisk hon bara kan då det är ett stort ingrepp man ska göra. Så nu är fokus på att få igång hennes mage igen. Vi var på besök på gastro för tre veckor sedan och fick då lite instruktioner: magdroppar, lavemang varje dag, röntgen av magen. Vi tyckte att magen inte var lika uppsvullen och hoppades att det gick åt rätt håll.

Men så i helgen hjälpte inte lavemanget (gav tre inom ett dygn) och lillan kräktes upp all mat hon fick. In på akuten och blev prioriterade (någon gång måste vara den första!). Det var läkare inne typ var tionde minut, snabbt till röntgen och en massa prover! Hon blev inlagd med dropp. Efter fyra olika slags röntgen konstaterade dom att det inte rörde sig om sammanväxtningar eller stopp i tarmarna. Det var istället att tarmarna ”stod still”, dom jobbade inte på som dom skulle.

Tyvärr finns det ingen lätt lösning på detta (såklart), utan det är -som läkaren sa- att experimentera. Nu ska lillan få antibiotika, men inte för bakteriernas skull utan man vill åt biverkningarna som är att magen och tarmarna jobbar på. Håll tummarna!

Höftoperationen har vi ingen aning om när den blir av. Kommer lillan hamna sist i kön nu igen?

Bygget går framåt, en del dagar med rasande fart, en del dagar med mindre fart. Det börjar tära ordentligt på oss nu; livet i allmänhet och bygget i synnerhet. Börjar bli riktigt less på det! Kan inte fatta den dagen då det faktiskt är klart; grejerna har sin plats i respektive rum, vi kan bjuda hem folk igen (har varit isolerade i ett halvår), vi kan tvätta och torka kläder i nya badrummet (inte i vardagsrummet), inga snickare och annat folk som springer in och ut från kl 07 på morgonen. Bygget skulle vara klart sista april……….

Annars försöker vi njuta av sol och värme. Helt fantastiskt väder vi har! ❤

Annonser
Det här inlägget postades i Sjukhus, Vardag. Bokmärk permalänken.