Födelsedag på sjukhuset

Lillan fyllde 9år häromdagen. Vi firade i dagarna tre på sjukhuset! 🙂

Vi är tillbaka på sjukhuset, men denna gång för lillans planerade höftoperation. Läkaren ringde oss på semestern förra(!) sommaren och sa att operationen måste göras. Vi fick en kallelse i våras, men den blev inte av eftersom lillan blev sjuk. Nu kan vi i alla fall bocka av den!

Förra gången, för 4,5år sedan, opererades båda höfterna samtidigt. Under åren som gått har ena höften försämrats igen (höftkulan dras ut från höftskålen eftersom lillan inte använder benen) och det var den som nu skulle åtgärdas. Enkelt förklarat så har dom sågat av lårbenet och tagit en benbit på några centimeter därifrån, för att sätta den som en kil i höftskålen efter att man böjt och knixat in höftkulan rätt. Det är en stor och smärtsam operation. Och den gör att lillan nu får ett kortare högerben.

Operationen gick bra (enligt läkaren var det ”trevligt”). 😉 Hon har nu ryggbedövning som ska sitta i under sex dagar. När man tar bort den får vi se hur hon egentligen mår. Tyvärr har hon nu kateter igen (i somras slutade hon kissa efter att ha haft en sådan) och hon har fått tillbaka sina nattliga kramper (som vi låg inne för i somras). Kramperna påverkas såklart av en operation: stress på kropp och hjärna. Vi hoppas att det lugnar ner sig! Och att lillan kommer tillbaka till sitt glada, pigga jag igen – som hon varit efter sommaren. ❤

Idag var lillan väldigt gnällig vid lunch och ville inte flyttas på. Hon hade ont och fick extra smärtstillande. Det uppdagades några timmar senare att hon inte fått rätt dos ryggbedövning! Nötter! Och igår natt gnällde hon också – då hade sköterskan glömt att ge henne alvedon (som hon ska ha regelbundet). JAG fick säga till och då var det TRE TIMMAR efter att hon skulle fått den. Så himla dåligt! Avvikelserapporter på gång (det blev tre stycken i somras också).

Annonser
Det här inlägget postades i Epilepsi, Sjukhus, Vardag. Bokmärk permalänken.